Yeni Manşet - Güncel Haberler - Son Dakika Haber
HV
15 MAYIS Çarşamba 00:24

Uğur Kurugöllü Kimdir?

Bilardo şampiyonu olan ve bilardo hakemliği yapmış, Uğur Kurugöllü kimdir, biyografisi ve hakkında bilgiler.

BİYOGRAFİ
Giriş Tarihi : 10-04-2023 19:14
Uğur Kurugöllü Kimdir?

1963 senesinde Sivas’ta doğdu.

EĞİTİM – KARİYER
İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas’ta bitiren Kurugöllü, Ankara’da iş dünyasına atıldı.

Ankara’da mobilya ve müteahhitlik işlerini sürdürdü.

Evli ve bir çocuk babası olan Karagöllü, MHP Sivas 4. Sıra Milletvekili Adayı da olmuştu.

Bir dönem Üç Top Bilardo hakemliği ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanlığı da (TBF) yapmıştı.

SEMİH SAYGINER İLE TERS DÜŞMÜŞTÜ
2004 yılındaki Ferdi Türkiye Şampiyonaları’nda genel klasman sıralamasında üçüncü olarak milli takıma o dönemde katılma şansını yitiren ve buna karşın seri başı sporcular arasında olması sebebiyle milli takım kafilesinde bulunan Semih Saygıner’in, kafilede olmayı reddetmesi iddiasından dolayı, o dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu, Saygıner’e 8 ay 15 gün ceza vermişti.

Bu konu hakkında Saygıner, o dönemde basın yoluyla bazı açıklamalarda bulunmuştu.

SEMİH SAYGINER DİBE VURMUŞTUR
Dönemin TBF Başkanı Uğur Kurugöllü ise Saygıner’e başarısız diye nitelendirilen yönetiminin kendi döneminde yurt dışına gönderdiği sporcu sayısındaki artışının göz ardı edilemeyeceğini, bu başarının, genç sporcu Eylül Kibaroğlu’nun Pool Avrupa Şampiyonu, Serdar Gümüş’ün Artistik Avrupa Şampiyonu ve Gülşen Değener’in Avrupa ve Dünya Üçüncüsü olması ile de perçinlendiğini, görüldüğü üzere federasyonlarının başarıyı baltalayan değil başarı için koşan bir federasyon olduğunu, yani Saygıner’in televizyonda yapılan suçlamalarda ifade ettiği gibi federasyonun değil, Semih Saygıner’in dibe vurduğunu ifade etmişti.

2021’DE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Kurugöllü’nün dibe vurduğu Semih Saygıner, 2021 yılının Aralık ayında Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentinde dünya şampiyonu oldu.

Saygıner; 21. asrın en iyi bilardocularından İsveçli Torbjorn Blomdahl’ı yarı finalde 16 ıstaka ile 50-22, dünya 1 numarası Hollandalı Dick Jaspers’ı ise 50-37 mağlup etti.

HaberHaber

YORUMLAR