Yeni Manşet - Güncel Haberler - Son Dakika Haber
HV
18 MAYIS Cumartesi 09:51

Başkan Akbilek: Depremzede olabiliriz ama muhtaç değiliz

ADIYAMAN (PHA) - Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekilliği Seçim'de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayba uğramasını hazmedemeyen CHP'lilerin sosyal medya üzerindeki eleştirilerine sesiz kalmayan Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC ) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, tepki amaçlı Kılıçdaroğlu'nun İBAN hesabına 500 lira yatırdı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-05-2023 15:55   Güncelleme : 17-05-2023 15:55
Başkan Akbilek: Depremzede olabiliriz ama muhtaç değiliz

14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde sandıkların büyük bir çoğunluğu açıldı. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıma neden olan 11 ilden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük destek geldi.  
Sandıkların açılmasıyla seçim sonuçlarını hazmedemeyen CHP'liler ise sosyal medyada depremzedeleri insanlık dışı sözlerle hedef aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük bir oy oranı ile en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na fark attı.
Seçim sonuçlarını hazmedemeyen CHP'liler ise sosyal medyada depremzedeleri hedef alan yorumlarda bulunurken hakaretamiz sözlerle deprem felaketini yaşayan vatandaşlara kin kusan CHP yandaşı kullanıcılar insanlıktan utandırdı.
CHP'lilerin sosyal medya hesapları üzerinden depremzedelere yönelik insanlık dışı söylemlerine tepki göstererek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBAN hesabına sembolik olarak 500 lira para yatıran Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti (İGC ) Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, açıklama kısmına ise "Adıyamanlı Depremzedelerin Su Parası" şeklinde not düşerek tepki gösterdi.
"Vatandaşlarımız küllerinden tekrardan doğarak yeniden kentleri inşa edecektir"
Depremden etkilenen 11 ildeki depremzedelerin kimseye borcu kalmayacağını ve kim ne yardımda bulunmuşsa iban hesabını isteyerek CHP'lilere tepki gösteren Başkan Akbilek,"Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde 11 ilde yıkıma neden olurken vatandaşlarımızın zor durumda olduğunu gören tüm Türkiye'de adeta seferberlik başlatılarak yardım ağı oluşturuldu. Depremin üzerinden 100 gün geçmesine rağmen birçok bölgeden destek sürerken 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı ve 28 Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde sandıkların açılarak oy sayımı sonrasında özellikle deprem bölgelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin büyük oranda açık ara önde gitmesini hazmedemeyen CHP'lilerin sosyal medya üzerinden depremzedelere yönelik söylemlerini kınıyorum. CHP'lilerin hepsini değil elbette sözlerimin sahiplerini buluyordur muhakkak. Bu anlamda kentime getirilen erzak ve su karşılığında tepkimizi göstermek amacıyla 500 lira Kemal Kılıçdaroğlu'nun hesabına EFT geçerek kınıyorum. Bizler depremden etkilenen iller olabiliriz ama muhtaç değiliz. Evet, hepimizin eli ayağı tutuyor yine çalışır yine yaparız fakat bugün CHP'lilerin bu söylemleri canımızı yakmıştır. Türkiye'nin girdiği savaşlarda üzerine serpilen ölü toprağını kaldırdığı, tıpkı bir Anka Kuşu gibi küllerinden yeniden doğduğu dönemlerden geçtiği tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen dönemin en modern ordularını dize getiren milletimiz iradeyi ve direniş ruhunu da kuşanmıştır. Bizler atamızın izinden giderek Anadolu insanının yeniden küllerinden doğarak ülkesini hiçbir emperyalist güçlere teslim etmemişken bugünde depremden etkilenen illerdeki vatandaşlarımız küllerinden tekrardan doğarak yeniden kentleri inşa edecektir. Bu bağlamda deprem bir siyasi malzeme değildir. Depremzedeler için konuşulurken dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizmek isterim ve Adıyamanlı kimseye borçlu kalmaz"dedi.
 

Kaynak : PHA

HaberHaber

YORUMLAR